Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma, Oulu, Jatkuva täydentävä haku

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa esimerkiksi arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen tai yhteiskunta- ja työelämätaitojen osaamista? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

VALMA-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, vahvistetaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen.

VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta. Oulun kampuksella VALMA-koulutus toteutetaan yhteistyössä ODL:n VarmaStartin kanssa. Hankkeen palveluohjaajat ovat tukenasi opintojen etenemisessä ja kulkevat rinnallasi vielä silloinkin, kun on aika siirtyä VALMA:sta eteenpäin.

Kohderyhmä

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa.
Maahanmuuttajataustaiselta hakijalta varmistetaan riittävä suomen kielen taito (A2.2) kielikokeella tai hakijan esittämällä todistuksella.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Sinut kutsutaan vapaamuotoiseen haastatteluun, minkä jälkeen voit aloittaa opinnot sovitusti. Myös riittävä kielitaito varmistetaan.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa VALMA-opettaja Anna Nieminen
puhelimitse: 050 5022 432
sähköpostitse: anna.nieminen@sdo.fi

Lisätietoja VarmaStartti -hankkeesta
www.odl.fi/VarmaStartti