Väylä työhön -hanke

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, joilla on vielä jäljellä kotoutumisaikaa ja kotoutumissuunnitelma TE-toimiston asiakkaana. Koulutus on uravalmennusta.
Koulutuksessa opiskellaan oppilaitoksessa ja työssä sekä itsenäisesti, yhteensä 25 tuntia viikossa. Koulutuksessa opiskellaan työelämätaitoja tai opiskelutaitoja, suomen kieltä ja ammattikieltä, osallistutaan työharjoitteluun ja jokainen opiskelija saa henkilökohtaista opinto- ja uraohjausta. Valmennuksen aikana opiskelijalle tehdään yksilöllinen suunnitelma koulutuksen sisällöstä opiskelijan omien tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti. Koulutuksen aikana ja sen jälkeen opiskelija voi hakeutua opiskelemaan ammatillista tutkintoa tai työtä.
Koulutuksen alkaminen suunnitellaan yksilöllisesti.

Kohderyhmä

Voit hakea koulutukseen, jos olet käynyt kotoutumiskoulutuksen kielimoduulit loppuun siten, että kielitaitosi on vähintään A 2.1. Sinun tulee olla työtön työnhakija ja kuulua kotoutumislain piiriin. Näiden lisäksi on tärkeää, että haluat päästä siirtymään tämän kautta työelämään tai opintoihin.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua valmennukseen näin: Ota yhteys omaan TE-virkailijaasi, joka tekee päätöksen opintojesi tukemisesta ja sen sopivuudesta kotoutumisuunnitelmaasi. Tee sitten hakemus tällä sivulla olevan linkin kautta oppilaitokseen. Tämän jälkeen sinut kutsutaan haastatteluun. Oppilaitos tekee opiskelijavalinnat koulutukseen ja saat tiedon kirjeestä sähköpostilla. Koulutukseen voi hakeutua joustavasti syyslukukauden 2017 aikana, mikäli koulutuksessa on vapaita paikkoja.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse ma-to klo 12-16: 050 578 1341
sähköpostitse ma-pe: info@sdo.fi
chat ma-to klo 10-15: www.sdo.fi

hankevastaava Jenni Koski: jenni.koski@sdo.fi