Perusopetus oppivelvollisuusiän ylittäneille, Alppikadun kampus, Jatkuva täydentävä haku

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuuiän ylittäneille, 17 vuotta täyttäneille henkilöille. Aikuisten perusopetuksessa voit opiskella alkuvaiheessa tai päättövaiheessa. Alkuvaihe voi sisältää myös erillisen lukutaitovaiheen. Lukutaitovaiheessa voi opiskella yhden vuoden ajan, alkuvaiheen opinnot voivat kestää yhden vuoden ja päättövaiheen opinnot 1,5-2 vuotta.

Kohderyhmä

Voit hakea aikuisten perusopetukseen Alppikadun kampukselle, jos olet nuori (yli 17-vuotias) tai aikuinen, jolla ei ole opiskelutaustaa suomalaisesta peruskoulusta tai peruskouluopintoja on taustalla vain vähän.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Se tarkoittaa, että hakemuksen voi jättää milloin vain. Opiskelupaikat ovat tällä hetkellä täynnä. Opiskelun voi aloittaa seuraavan kerran elokuussa 2019. Pidämme seuraavat valintatilaisuudet 27.-28.5.2019. Kutsumme näihin valintatilaisuuksiin kaikki hakijat, jotka ovat tehneet hakemuksen viimeistään 16.5.2019.

Sinut kutsutaan valintatilaisuuteen sähköpostilla ja saat tiedon asiasta tekstiviestillä. Valintatilaisuus sisältää haastattelun sekä matematiikan ja suomen kielen tehtäviä. Valintatilaisuuden tarkoituksena on selvittää sinun osaamistasi, elämäntilannettasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi.

Aikuisten perusopetuksessa voit opiskella lukutaitovaiheen, alkuvaiheen ja päättövaiheen opinnoissa. Sinun ei tarvitse itse tietää, mikä ryhmä on sinulle sopivin. Tilannettasi ja osaamistasi selvitetään valintatilaisuudessa oikean ryhmän löytämiseksi.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelut/