Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto, Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja

Tietoa koulutuksesta

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen tutkinto antaa kattavat valmiudet suunnitella, ohjata ja järjestää toimintaa eri ikäisille. Opinnoissa keskeisessä osassa ovat ohjauksen ja ohjauksen menetelmien opiskelu sekä ihmisen kasvun ja kehityksen tukeminen. Kaikille pakollisten tutkinnon osien lisäksi voit syventä osaamistasi valinnaisissa tutkinnon osissa. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Kohderyhmä

Hakijat, joilla on aiempaa koulutusta ja/tai työkokemusta alalta tai muuta työkokemusta. Opinnot alkavat orientoivilla opinnoilla joulukuussa viikolla 50. Varsinainen koulutus alkaa tammikuussa 2018.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelut järjestetään 24. – 25.10.2017 Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, hänet kutsutaan kielikokeeseen. Kielikokeeseen ei tarvitse osallistua, mikäli on suorittanut yleisen kielitutkinnon (YKI) tasolla 3 (kaikki osa-alueet). Toimita mahdolliset kielitaitoa osoittavat todistukset sähköisesti hakupalveluihin osoitteeseen info@sdo.fi hakuaikana. Lähtökohtaisesti kielitaitovaatimus B1.1 Hakijat, jotka ovat hakeneet 21.9. mennessä, kutsutaan kielikokeeseen 4.10.2017. 22.9.-15.10. välisenä aikana hakeneet kutsutaan kielikokeeseen 23.10.2017.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on maksutonta.

1.8.2018 tutkinnon perusteiden muutos voi vaikuttaa tutkinnon sisältöön. Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen toteutuksen muuttamiseen.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut puhelimitse ma-to klo 12-16: 050 578 1341 sähköpostitse ma-pe: info@sdo.fi chat ma-to klo 10-15: www.sdo.fi