Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen, yhteiskunta- ja työelämätaitojen tai suomen kielen osaamistasi? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Valma-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen. VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta.

Opiskelun Valmassa voi aloittaa keväällä joustavasti sopimuksen mukaan.

Kohderyhmä

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa. VALMA soveltuu myös maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisää suomen kielen taitoja ammatillista peruskoulutusta varten. Pääsyvaatimuksena VALMA-koulutukseen on suomen kielen perustaito, taso A2.1.

Koulutus sopii myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Valma-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A2.1. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen. Niiden hakijoiden, joilla on suomalainen peruskoulun päättötodistus tai YKI-todistus (taso 3), ei tarvitse tehdä kielikoetta. Toimita kielitaidon osoittavat todistukset sähköisesti Suomen Diakoniaopiston hakupalveluihin osoitteeseen info@sdo.fi.

Kielikoe järjestetään seuraavan kerran 30.1.2018.
Kielikokeen lisäksi hakijat osallistuvat haastatteluun. Myös suomenkieliset hakijat kutsutaan haastatteluun. Seuraava haastattelupäivä on 30.1.2018.
Kielikoe- ja haastattelupäivään kutsutaan kaikki 24.1.2018 mennessä hakeneet.
Kielikokeeseen ja haastatteluun kutsutaan tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse ma-to klo 12-16: 050 578 1341,
sähköpostitse ma-pe: info@sdo.fi,
chat ma-to klo 10-15: www.sdo.fi