Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma, Helsinki Alppikadun kampus, Jatkuva täydentävä haku

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen, yhteiskunta- ja työelämätaitojen tai suomen kielen osaamistasi? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Valma-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen. VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta.

Opiskelun Valmassa voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan.

Kohderyhmä

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa. VALMA soveltuu myös maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisää suomen kielen taitoja ammatillista peruskoulutusta varten. Pääsyvaatimuksena VALMA-koulutukseen on suomen kielen taitotaso A1.3.

Koulutus sopii myös erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelun voi aloittaa kevätlukukaudella 2019. Kutsumme kaikki hakijat valintatilaisuuteen. Valintatilaisuuksia järjestetään kevätlukukaudella seuraavasti, jos koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja:

31.1.2019 (21.1.2019 mennessä hakeneet) – opiskelun aloitus 11.2.2019
14.3.2019 (7.3.2019 mennessä hakeneet) – opiskelun aloitus 25.3.2019
16.4.2019 (9.4.2019 mennessä hakeneet) – opiskelun aloitus 29.4.2019

Valma-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A1.3. Haastattelemme kaikki hakijat ja haastattelun perusteella ohjaamme hakijoita tekemään tarvittaessa myös kielikokeen. Haastattelussa katsomme aikaisempia kielitaitotodistuksia, joten ne kannattaa ottaa mukaan viimeistään valintatilaisuuteen.

Niiden hakijoiden, joilla on suomalainen peruskoulun päättötodistus tai YKI-todistus (kaikki osa-alueet taso 3), ei tarvitse tehdä kielikoetta. Jos et ole liittänyt kielitaidon osoittavia todistuksia sähköiseen hakemukseesi, toimita ne sähköisesti Suomen Diakoniaopiston hakupalveluihin osoitteeseen info@sdo.fi ennen valintatilaisuutta.

Valintatilaisuuteen kutsutaan sähköpostilla ja asiasta tulee tieto tekstiviestillä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelut/